2014. április 16., szerda

MÉG MINDIG A SÓRÓL


Több nemzetvédő szakember vív élet-halál harcot Magyarország lakosságának módszeres, a 60-as évek eleje óta tartós kálim-kloridos mérgezése ellen!
Valamennyien tudjuk, hogy Magyarországon népbetegségként emlegetik a szív -és érrendszeri betegségeket, és elsődleges halálokként a szívinfarktus, agyvérzés és tüdőembólia szerepel. Az európai átlagnál 10 évvel alacsonyabb átlagéletkort a magyarok étkezési szokásaival, a sós, zsíros ételek fogyasztásával, illetve a mozgáshiányos életmóddal indokolják, amely ellen
sajátos, törvénytelen, embertelen és nem csak a magyarországi, de a nemzetközi jogba is ütköző módon biztosítanak “szabad utat”!
A boltokban, áruházláncokban a polcokat vizsgálva, több só típus is a kezünkbe akadhat. Egyik sem felel meg sem az MSZ 01-10007-82-es magyar szabványnak, sem az európai Élelmiszer Adalékanyagok Kódex Bizottsága általi CX STAN 150-1985, Rev. 1-1997, Amend. 1-1999, Amend.
2-2001, Amend. 3-2006-os előírásainak, amelyek az étkezési só Nátrium-klorid tartalmát “legalább” 97%-ban határozza meg!
A napjainkban megtalálható sótermékek közül a legtöbb csomagoláson feltűntetve a kálium-klorid 40% (ez 1 Kg sóban 40 dkg)!
Ez messze túlmegy a megengedetten, amivel sajnos senki nem foglalkozik, ezért érdemes magunknak utánajárni hol beszerezhető a hagyományos tiszta só!