2014. március 18., kedd

EZT ESSZÜK: MEGLEPŐ?

parizsi
Lassan követhetetlenné válik azon információk sorozata, amelyek a boltokban található élelmiszerek gyártása közben felhasznált eljárások és összetevők egészségre káros mivoltára hívják fel a figyelmet. Biztosak vagyunk abban, hogy a hipermarketekben vásárolt élelmiszer valamilyen szinten káros az egészségre, de hogy pontosan mi és milyen mértékben ártalmas, arról mindenki másként vélekedik.
Mindezek ellenére enni kell, ezért a legjobb megoldás az lenne, ha minél kevesebb alkalommal fogyasztanánk nagyüzemi gyártással készült termékeket, mivel azok jó eséllyel tartalmaznak haszontalan anyagokat, és a mindennapi betevőnket mi magunk állítanánk elő. Amennyiben ez nem lehetséges, igyekezzünk olyan termelőtől vásárolni, akiben maximálisan megbízunk. Ez azért fontos, mert a tömegfogyasztás céljából gyártott élelmiszerek meglepő összetevőket tartalmazhatnak. Ezeket a Mediashow blog foglalta össze:

IDE KATTINTVA


Kerüljük az alábbi összetevőket:
Nitritek és nitrátok (E249-E252)
Kéndioxid és szulfitok (E220-E228)
Aszpartám (E951)
Ciklamát (E952)
Szacharin (E954)