2014. március 14., péntek

MÉG A FOKHAGYMÁRÓL!


A fokhagyma antibakteriális hatást fejt ki, segítségével elmúlik az orrdugulás, javul az étvágy. Náthás időszakban hetente legalább egyszer együnk nyers fokhagymát, vagy igyunk naponta alkoholos fokhagymacseppeket. A fokhagyma egyszerre csökkenti a dugulást a hörgőkben, kitisztítja az orrot, és enyhíti a torokfájást is. A fokhagyma féregűző hatása is ismert.  Ezeket a hatásait a benne lévő kénnek köszönheti, mely jellegzetes szagát és ízét is adja. Nem elhanyagolható tény, hogy az egyik legjobb szer az érfalak állapotának javítására: tehát azok meszesedésének megelőzésére: ezzel a koszorúér és agyi érproblémák megelőzésére. 
Íme, egy recept:

30 gerezd fokhagymát lehéjazunk, felaprítjuk, 5 db citromot héjával együtt apróra vágunk, majd mixerben fokhagymával összedaráljuk.
1 l vizet melegítünk, majd felöntjük vele az összedarált fokhagymát. Az első buggyanásig forraljuk, kicsit lehűtjük, tüllruhán át leszűrjük, kicsit meg is nyomkodjuk a végén. A leszűrt levet üvegbe öntjük, hűtőszekrényben tároljuk.
A napik kupicányi adag akár főétkezés előtt vagy után fogyasztható.
A gyógymódot kipróbálók állítják,hogy már 3 heti alkalmazás után érezhető az egész test fiatalos regenerálódása. A meszesedés és mellékhatásai (látás-, halláscsökkenés) csökkennek, és lassan egészen elmúlnak.
3 heti kúra után tartsunk 8 nap szünetet, majd ismételjük a kúrát Ezután általános eredmény áll be, és védettséget ad a meszesedés ellen 1 évre.
Ezt az olcsó és ártalommentes gyógyhatású kúrát ajánlatos évente, megismételni.
A fokhagyma kellemetlen szagát senki nem fogja érezni, bátran mehetünk társaságba.