2014. március 28., péntek

FEJENKÉNT HÁROM KILÓ ADALÉKANYAG ÉVENTE!


Egy átlagos európai évente három kilogramm, átlagos magyar ennél több, vélhetően élelmiszeripari adalékanyagot eszik meg.
Ekkora tömegű hulladék fájna, ha a lábunkra esne, éven belül elosztva viszont fájdalommentesen vesszük magunkhoz ízfokozó, térfogatnövelő és stabilizátor, állati maradvány, homok és víz formájában. Ezt a kétes adaléktömeget legnagyobb mennyiségben a hamisított élelmiszerek tartalmazzák, melyekkel további gondok vannak. Miután a fő cél az olcsóságuk, gyakran ellenőrizetlen körülmények között, kifogásolható piaci magatartással készülnek. Átcsomagolva vagy a megsemmisítésre ítélt anyagokat újrahasznosítva. Esetleg a megszólalásig hasonlítva egy nívós és márkás termékre, csak éppen visszafogottan értékes beltartalommal.

A TELJES CIKK IDE KATTINTVA