2014. március 6., csütörtök

MÉZES FOKHAGYMA

Nem hagyott nyugodni: olvastam róla és kipróbáltam! A fokhagyma kedvező élettani hatásairól köteteket írtak már - ám a fogyasztást - valljuk be - kevéssé praktikussá teszi a szaga. Íme egy ajánlat a fogyasztásra:
- A kis méretű befőttes üveget rakjuk tele tisztított fokhagymával- Magyar fokhagymával, már csak elvből is! Vigyázat, van olyan fokhagyma, aminek címkéjén magyar cím szerepel, de nem termelőként hanem importőrként! Az apró betű szerint eredeti kínai.
Mindenkit nem kell megtanítani rá, de aki nem tudná, ha a gerezdet a vágódeszkán a kés lapjával megroppantjuk, sokkal könnyebb lehúzni a külső hártyát!
- Öntsük fel mézzel, úgy, hogy ellepje, és az egészhez tegyünk hozzá egy csípős paprikát. Kevésbé irodalmi nevén macskapöcsű paprikát. Igérem, mire elkészül, nem fog csípni.
- Zárjik le az üveget, innentől az idő dolgozik, nekünk nem kell. Néhány naponta forgassuk át.
Öt-hat hét után fogyasztható, a méz elfolyósodik és szépnek nem mondható az egész, de félni nem kell: nem romlott meg!
Jó étvágyat!